Certified FOCBOX Suppliers | Get Focbox Unity

Marble | Zenit Marble 38 | Taco Trucks | Carvon Speeddrive R v4 | 12s4p | TB 12s Enclosure | Focbox x2 | 97mm ABEC 11 Flywheels | GT2B |


#41

You probably need to solve the wire as vibrations may make it come loose again


#42

What would you recommend I do as a permanent fix? Will I need to redo the whole connector or just this one wire?


#43

Sorry that was meant to say solder, if you can I would solder it back to the connector it came from. If not possibly solder all the wires straight to the vesc


#44

Small update today, I ordered a Metr Pro which I’m going to love because I’m a stats kinda guy. Also going to buy a hot glue gun to secure all my connections as well as some thin metal strips to spread load across the entire enclosure flange rather than the 6 bolts this weekend. Hopefully that fixes the problem. Oh, 2 more bolts tore off the enclosure since last time lmao.


#45

Like the lazy bastard I am I didn’t go shopping for what I needed. Alternatively Amazon is a good place to go.

I found a slim aluminum LED light protector that you run the adhesive light bars through for protection but had a great idea to use that as my load distributor. Once it’s screwed in I’ll run a strip of LED’s over the top to cover up the bolts. I’ll have to finda way to do so while being able to easily unscrew the enclosure at a later date. Here’s a side section of what I’m talking about. My only concern is that it would be too tall for the bolts I have now but that’s an easy trip to Lowes.

Cutting it in half I will have almost the perfect length for each side of the enclosure at just over 19" each


#46

I had a mini heart attack yesterday evening on a ride when a phase wire came unplugged because it was too taught and pulled right out of the bullet connector. Thankfully everything still works after resoldering. I also hot glued canbus connections and power connectors because some began to loosen with all the vibrations.


Gonna go for a range test today!


#47

So one of my motors has been making a rattling noise for a while. It still runs fine and I didn’t notice anything else going strange since it started doing this but I was hoping someone could help me understand what is going on without opening it up. Could be the bearing inside?


#48

It’s a little hard to hear but the first things I would check would be bearings, no loose screws and if the magnets are intact


#49


Got a light, thanks @accrobrandon

I need to redo my wiring, the enclosure barely fits over everything and won’t screw on, hence the dog leash lol.


#50

I’m really having some trouble with the mount for this spotlight. I lost one bolt the first night due to vibrations but now they seem to stay in well enough with the power of red loctite. However now the nuts are being pulled from the aluminum groove in the light itself and the whole bracket falls off. I’m going to try to ride to class tomorrow night and will bring tools along with the to tighten it up as I go. For now I’ll leave it off the board and let the loctite set.


#51

I finally got around to securing the enclosure properly. I used two thin aluminum rods designed for running RGB lights across walls to spread the load across the entire enclosure flange rather than placing all the stress on 6 nuts and bolts. They’re not exactly the same length but they’re similar enough to where I can grind them down a bit to match.

I definitely need shorter M5 bolts though lol.


#52

After reinstalling my light I went for a test ride with both good and bad results.

The good: Light works well, just need to get blue loctite so I don’t have to tighten it each ride. It’s difficult to explain how different night skating is, it’s a whole different world full of fun.

The bad: Halfway through the ride one of my motors (the one that makes slight grinding/rattling sounds, presumably the bearing) started squealing. There’s more resistance when I turn it by hand. I think that bearing bit the dust. Time to open it up I guess, which I’m not looking forward to. Now I gotta buy a tube and claws! My money is slowly draining into a pile of tools I’ll use once or twice.


#53

#54

Yep, almost definitely a bad bearing. I’d check the wheel bearings first though before taking apart the whole motor.